Utrikes

FN-länder motsätter sig USA:s embargo mot Kuba

Totalt 188 av FN:s 193 medlemsstater ställde sig på tisdagen bakom en resolution som fördömer USA:s fem decennier långa embargo mot Kuba.

De länder som röstade emot resolutionen var USA och Israel. Stillahavländerna Mikronesien, Marshallöarna och Palau – vanligtvis allierade med USA – valde att lägga ner sina röster.
Bruno Rodriguez Parrilla, Kubas utrikesminister, säger att USA:s embargo mot Kuba kostat önationen över en biljon dollar. Han tillade att blockaden hindrat Kuba från att förskaffa sig läkemedel som hjälper mot barn som drabbats av Aids, skriver PressTV.

Den amerikanska politiken mot Kuba leder till en absolut internationell isolering och misskrediterar Kuba. Det saknar etisk och juridisk grund.

Relationen mellan Kuba och USA har varit kylig sedan kommunistledaren Fidel Castro störtade Fulgencio Batistas regim genom det som kom att kallas Kubarevolutionen år 1959. Samma år började USA planera för ett embargo mot Kuba som togs i bruk 1962.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • FN
  • Kuba
  • USA