Florida kan införa minnesdag för kommunismens offer

publicerad 10 maj 2021
- av Per Nordin
Kommunismens
Under minnesdagen kommer eleverna att få reflektera ämnen som Josef Stalins Sovjetunionen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Offentliga skolor i Florida kan nu komma att införa ”Victims of Communism Day” (minnesdagen för kommunismens offer) enligt ett lagförslag som nyligen godkändes av kammaren.

Den 7 november är på gång att markeras i Florida som ”Minnesdagen för kommunismens offer” enligt ett lagförslag på initiativ av republikanen David Borrero. 7 november hänvisar till årsdagen för ”den stora socialistiska oktoberrevolutionen”.

Genom historien har kommunismen visat att den är full av blodsutgjutelse och berövandet av så många liv, konstaterar Borrero.

Under minnesdagen är tanken att eleverna ska få bekanta sig med en mängd olika relaterade ämnen, däribland Josef Stalins Sovjetunionen och den samtida kommunistregimen i Venezuela. Lagförslaget uppmanar även gymnasier i stort att lära sina elever om kommunistiska diktatorer och hur det är att leva under kommunistiskt förtryck. Utbildningen, som skulle bli ett gymnasiekrav, ska vara minst 45 minuter lång enligt Florida Politics.

Lagförslaget godkändes enhälligt i kammaren och flyttas nu till senaten. Om det godkänns träder lagen i kraft redan den 1 juli. Republikanen Alex Rizzo applåderar lagförslaget och uppmuntrar alla lagstiftare att stödja det.

Kommunismen är ett ondskans instrument, deklarerar Rizzo.

Svenska kommunister rasar föga överraskande över nyheten. Bland annat Riktpunkt, som drivs att det mikroskopiska partiet Sveriges Kommunistiska Parti kallar lagförslaget ”monstruöst” och ”motbjudande”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!