Fler traffickingtillslag under Trump

publicerad 4 februari 2018
Barack Obama och Donald Trump i Vita huset

2017 blev ett rekordår när det kommer till antalet gripna traffickers. Sammanlagt skedde 6 355 gripanden under 2017.

Nyligen rapporterade ABC7 Eyewitness News att det skett nya massgripanden av misstänkta sexpredatorer. Kanalen uppger att 510 misstänka gripits av Los Angeles County Sheriff’s Department i samarbete med fler än 85 hjälporganisationer. 56 utsatta har räddats under en tre dagar lång insats. Av de misstänkta är 30 personer traffickers och 178 förmodade sexköpare. En Los Angeles-baserad nonprofit-organisation kallad ”Coalition to Abolish Slavery and Trafficking” förser de utsatta med skydd och övernattning, skriver ABC7.

Tillslaget är ett av flera under president Trump. Ännu har inte Trump kommit ikapp motsvarande operationer som utförts under Obamas hela presidentperiod, men inget år har så många gripits under Obamas respektive presidentår. Bara under 2017 utfördes 6 355 gripanden att jämföra med ett normalt Obama-år som ligger på i runda tal på mellan 1 000 till 2 000 gripanden.


Annonser:


Det var Obama som 2010 annonserade januari månad som ”National Slavery and Human Trafficking Prevention Month”. Då påbörjades ett nationellt arbete att komma tillrätta med trafficking i hela USA och de första åren gick det trögt. Arbetets effektivitet ökade med åren, men antalet gripna översteg inget av de sju första åren 2 000 gripanden. Det var först när Trump kom till makten som siffran drog iväg till 6 355 gripanden år 2017.

Framgångarna 2017 kan vara ett resultat av att Trump i februari 2017 gick ut med att kampen mot trafficking ska genomföras med ”full force and weight” av regeringen, enligt AP. Allt för att bekämpa en epidemisk människohandel.

 

 

Källa: NewsVoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.