”Jag har aldrig i mitt liv varit så rädd”

publicerad 13 januari 2016

Fler kvinnor har nu vågat träda fram och berätta om övergreppen under nyårsnatten i Köln. Selena är en av dem som ställt upp i intervju med tysk tv för att berätta.

26-åriga Selena från Koblenz var ett utav offren som utsattes för massövergreppen i Köln under nyårsafton. Hon vill nu tala ut om händelsen.

Selena hade firat nyårsafton i Köln och väntade på tåget till sin hemstad Koblenz på centralstationen. Plötsligt befann hon sig mitt i mobben som började omringa henne och hennes vännior.

Mobben gick på Selena och hennes väninnor.

– Aldrig i mitt liv har jag varit så rädd, berättar Selena i intervjun med den tyska TV-kanalen Südwestrundfunk.

Selena ger samma bild av signalementen på gärningsmännen som de övriga kvinnorna som trätt fram.

– Vi försökte tala tyska med dem, men vi kom ingen vart, beskriver hon.

Hon beskriver också att det fanns ett par polispatruller på plats, men att de totalt förlorat kontrollen över situationen och inte kunde göra något.

I de videofilmer som publicerats ifrån händelsen ser man asylsökare som skjuter raketer rakt in i folksamlingar. En kvinna fick en raket innanför jackan, men klarade sig relativt lindrigt undan med en stor brännskada på axeln då raketen aldrig exploderade.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.