Coronarepressionen

Finlands statsminister vill ha mandat till utegångsförbud

publicerad 12 mars 2021
Finlands statsminister Sanna Marin på den ultraglobalistiska tankesmedjan World Economic Forum.

Den finländska coronaregimen under socialdemokraten Sanna Marin förbereder sig för att föra ännu mer repressiv politik och vill nu ha mandat att utlysa utegångsförbud i landet – och tvinga medborgarna att stanna inomhus.

Under onsdagskvällen samlades den finska regeringen för att diskutera olika restriktioner och repression som kan införas med det påstådda syftet att bromsa smittspridningen och man diskuterade där också ”behovet” av regionala utegångsförbud.

Exakt när ett finländskt utegångsförbud kan bli verklighet är oklart och det framgår inte heller hur långvarigt ett sådant kommer att bli.
Det epidemiologiska läget spelar in, men inte enbart. Ett utegångsförbud måste vara nödvändigt, proportionellt och effektivt, och motsvara målen för varför man tar det i bruk, hävdade statsminister Sanna Marin.

Än så länge har något slutgiltigt beslut om utegångsförbud inte tagits, men man bekräftar att det är någonting som snart kan komma att bli verklighet.

Vi måste ha det här i bakfickan. Estland är en bra påminnelse om det. Om restriktionerna inte hjälper måste vi vara förberedda. Ett eventuellt utegångsförbud ska vara begränsat till vissa områden och tidsmässigt kort. Det är sista utvägen, påstår Marin.

Den finska regeringen hoppas att ”smittfallen går ner” med de nya hårdare restriktionerna som ännu mer än tidigare begränsar medborgarnas rörelsefrihet, men om den inte skulle göra detta så blir utegångsförbud förmodligen nästa steg.

Institutet för hälsa och välfärd vill att Finlands regering så snabbt som möjligt ”förbereder begränsningar för att röra sig utanför hemmet”, skriver Bonniertidningen Hufvudstadsbladet.

Den finska regimen vill också att massvaccinationerna fortsätter och kräver att Finland importerar mer vaccin och injicerar fler medborgare än vad som hittills gjorts.

Vi behöver fler vacciner och att större grupper vaccineras, hävdar forsknings- och kulturministern Annika Saarikko.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!