Fallet Jeffrey Epstein: Federal domares son skjuten till döds i familjens hem

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 24 juli 2020
- av Sofie Persson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sonen till federala domaren Esther Salas, som nyligen blivit tilldelad ett fall med anknytning till Jeffrey Epstein, har blivit skjuten till döds och hennes man har skadats svårt i samma dåd i familjens hem i New Jersey.

Esther Salas, federal domare i USA, har förlorat sin son och var nära att även mista sin man när en person kom till deras hem i North Brunswick, New Jersey och öppnade eld. Det rapporterar Republic World.

Det var en man klädd i FedEx-uniform som knackade på dörren hos familjen Salas kvällen den 19 juli. Esthers man, Mark, öppnade dörren och personen utanför började skjuta mot honom. Strax därefter kom deras son, Daniel, springande mot dörren och även han blev skjuten. Enligt rapporter var Esther i källaren när den hemska händelsen inträffade.

Salas, som är domare i en amerikansk distriktsdomstol i Newark, har tidigare haft många fall med kända namn som till exempel Teresa Giudice, känd från The Real Housewives of New Jersey. Nyligen blev hon tilldelad ett fall relaterat till Jeffrey Epstein gällande en stämning från Deutche Banks investerare. Tidigare denna månad avslöjade staten New Yorks ekonomiska reglerare att Deutche Bank fått böta 150 miljoner dollar för att man inte kontrollerat sexförbrytarens, Jeffrey Epstein, handlingar och kontoaktivitet enligt gängse regler.

På grund av Deutsche Banks misslyckade överseende med Epstein säger reglerarna bland annat att ”banken har överfört flera miljoner dollar som de åtminstone hade kunnat försöka granska med tanke på mr. Epsteins historia”.

Även Danske Bank Estonia och FBME Bank rapporteras vara inblandade i fallet.

Förra månaden blev Epsteins bundsförvant Ghislaine Maxwell anklagad och arresterad för att ha hjälpt sexförbrytaren rekrytera flickor så unga som 14 år, som Epstein kunde utnyttja sexuellt. Jeffrey Epstein var känd för sina nära kopplingar till det högsta politiska och finansiella etablissemanget. Bland andra den amerikanske expresidenten Bill Clinton har noterats inte mindre än 27 gånger som resenär på Epsteins privatjet, som i folkmun kommit att kallas “Lolita Express”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!