Facebook stänger av Donald Trump

Protesterna vid Kapitolium

publicerad 8 januari 2021
- av Sofie Persson

Facebooks vd Mark Zuckerberg meddelar nu att man stänger av den sittande presidenten Donald Trump från både Facebook och Instagram på obestämd tid.

Efter oroligheterna i Washington DC, där anhängare till Donald Trump stormade Kapitolium efter att Joe Biden formellt bekräftades som segrare av kongressen, stängs nu Trump av från Facebook och Instagram. Det meddelar Mark Zuckerberg i ett Facebook-inlägg.

Avstängningen kommer att ligga kvar åtminstone under de två kommande veckorna som Trump sitter kvar som president och till dess att en fredlig maktövergång har skett, enligt Zuckerberg. Den kontroversiella Facebook-grundaren menar själv att det är tydligt att Trump kommer att använda sin tid som är kvar till att underminera ett fredligt presidentskifte.


Annonser:


”I flera år har vi tillåtit President Trump att använda vår plattform förenligt med våra regler. Ibland har vi varit tvungna att ta bort innehåll eller märka hans inlägg som våldsamma när de bryter mot vår policy. Vi har gjort detta eftersom vi tror på att allmänheten har rätt till den bredaste tillgången till politiskt tal, även när det är kontroversiellt. Men det som har hänt nu är annorlunda eftersom det involverar användningen av vår plattform till att hetsa till våld mot den demokratiska regeringen”, skriver Zuckerberg.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.