Utrikes

Explosion mitt i New York – minst tolv skadade

Ett explosion i stadsdelen Chinatown på Manhattan i New York har skadat minst tolv personer. Tre av dessa ska vara allvarligt skadade.

Explosionen inträffade i ett femvåningshus på torsdagseftermiddagen lokal tid. En lägenhet på första våningen hade rasat in till följd av en explosionen och en brand bröt ut efter att explosionen inträffat.

– Jag kom ut och det var dessa enorma lågor bakom mig, säger Xia Jing Mei, som bodde i en av lägenheterna som började brinna, till NY Daily News.

Enligt New Yorks biträdande polischef Paul Browne misstänker man att det är det rör sig om en gasexplosion. Man har därför stängt av alla gasledningar under räddningsarbetet som en säkerhetsåtgärd.

Två brandmän fick också lättare skador innan New Yorks brandkår kunde få branden under kontroll vid halv 2-tiden på eftermiddagen.

Samtliga som skadades fördes enligt uppgifter till NY Daily News till New York Presbyterian/Weill Medical Center och Bellevuesjukhuset. Brandkåren fortsätter söka efter fler människor i byggnaden.