Utrikes

Experter: Kontrollerad demolering bakom World Trade Centers kollaps

Ögonblicket då det södra av tvillingtornen kollapsar. Resultatet av en kontrollerad demolering, enligt experterna.

Bevisen pekar på att det var sprängladdningar som fick World Trade Centers tvillingtorn och den närliggande Building 7 att kollapsa den 11 september 2001. Det slår flera experter fast i en artikel i ansedda Europhysics News.

Den 11 september 2001 flög vad som påstås vara islamistiska terrorister in med två passagerarflygplan i World Trade Center-tornen. Även samma dag kapades två andra plan, varav det ena störtade in i försvarshögkvarteret Pentagon.
I New York kollapsade de båda tvillingtornen och den närliggande Building 7, trots att den sistnämnda inte träffades av något flygplan. Totalt dog nästan 3 000 människor i terrorattentaten som var en av orsakerna till att USA invaderade både Afghanistan och Irak, trots att de utpekade terroristerna kom från USA-allierade Saudiarabien.

I den ansedda fysikpublikationen Europhysics News går nu fyra experter ut och skriver att bevisen pekar på att den officiella versionen, att byggnaderna kollapsat av sig själva, inte stämmer. Istället menar man att det är mer sannolikt att det var kontrollerade demoleringar som orsakade byggnadernas kollaps.

Bland annat tar experterna upp att tvillingtornen var byggda för att kunna klara av att ett passagerarflygplan skulle flyga in i tornen utan att de kollapsade.

Experterna menar också att 11 september-utredningen inte kunnat ge någon rimlig förklaring till hur den närliggande Building 7 kollapsade i fritt fall i 2,25 sekunder, om det inte rörde sig om en kontrollerad demolering av byggnaden.

Artikeln i Europhysics News är författad av Robert Korol, professor emeritus i väg- och vattenbyggnadsteknik vid McMaster University, Steven Jones, före detta professor i fysik vid Brigham Young University, Anthony Szamboti, mekanikkonstruktör med över 25 års erfarenhet, samt Ted Walter, chefsstrateg för organisationen Architects and Engineers for 9/11 Truth.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!