Anhöriga till 9/11-offer: Korrigera den officiella utredningen

11 september-attentaten

publicerad 22 april 2020
- av Isac Boman
Anhöriga vill få fram sanningen om elfte september.

Anhöriga till offer för 9/11-attackerna har anslutit sig till byggnadsexperter och gemensamt skickat in en begäran till den officiella utredningsgruppen NIST där de kräver att den hårt kritiserade officiella rapporten från 2008 om hur byggnad 7 i World Trade Center kollapsade korrigeras.

Förutom de båda tvillingtornen kollapsade även den närliggande byggnad 7 den 11 september 2001 –  även känd som Salomon Brothers Building. Detta trots att den sistnämnda inte träffades av något flygplan. Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om oberoende experter i den ansedda fysikpublikationen Europhysics News som konstaterar att bevisen pekar på att den officiella versionen om hur byggnaderna kollapsat inte stämmer utan menar att det är mer sannolikt att det var kontrollerade sprängningar som orsakade byggnadernas kollaps.

Den omfattande rapport som nu skickas in syftar till att få utredningsgruppen National Institute of Standards and Technology (NIST) att ta tillbaka sin slutsats om att det var bränder som gjorde att byggnaden rasade. Rapporten innehåller belägg som motsäger NIST:s beskrivning av förloppet på åtta olika punkter .

Kollapsen av byggnad 7 har liksom flera andra skeenden den 11 september 2001 omgivits av många konstigheter. Bland annat rapporterade BBC:s New York-korrespondent Jane Stanley att byggnaden rasat hela 20 minuter innan den faktiskt föll, något som livesändes medan byggnaden fortfarande stod kvar i panoramabakgrunden över New York.

 

NIST har fyra månader på sig att svara på denna inskickade begäran och om man inte väljer att lyssna på uppmaningarna och agera måste man punkt för punkt bemöta de argument som läggs fram. Om så inte sker kommer offrens anhöriga att inleda ett försök att dra ansvariga inför rätta.

Den begäran som skickats in bygger till stor del på en rapport som släpptes förra månaden av forskare vid Alaska Fairbans Universitet och som kom fram till att destruktionen av 47-våningsbyggnaden inte orsakades av eld.

Studien finansierades av gruppen ”Architects & Engineers for 9/11 Truth”, en icke vinstdrivande organisation som representerar över 3 000 arkitekter och ingenjörer som kräver en ny utredning kring vad som egentligen hände den 11 september 2001 och den direkta orsaken till byggnadernas kollaps.

För många anhöriga är begäran till NIST det senaste i en lång rad försök att få reda på sanningen om hur deras nära och kära dog.

– Jag var sexton år när min pappa dödades i det norra tornet. Under det senaste året har jag lärt mig mycket mer om hans död, berättade Kacee Papa, en av tio familjemedlemmar som signerat begäran. Hon förklarar vidare att hon bara vill se rättvisa och att sanningen om vad som verkligen hände lyfts fram i öppen dager.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.