Ex-flickvännen: ”Epstein skröt om att han var Mossad-agent”

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 28 juni 2024
- av Markus Andersson
Jeffrey Epstein hittades död under mystiska omständigheter i sin cell 2019.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den ökände sexualbrottslingen Jeffrey Epstein skröt om att han arbetade för den israeliska underrättelsetjänsten Mossad, precis som kumpanen Ghislaine Maxwells far Robert. Det uppger en tidigare flickvän till pedofilen i samband med en stämningsansökan mot Epsteins dödsbo.

Kvinnan som kommer från Kalifornien och som hittills inte trätt fram med namn och identitet lämnade in stämningsansökan i Manhattan Federal Court under måndagen där hon bland annat hävdade att hon först träffade Epstein i Los Angeles år 2000, rapporterar Daily Mail.

Hon påstår att Epstein berättade att han arbetade för Mossad och varnade henne för ”att det inte var bra att vara Epsteins fiende”. Kvinnan menar att sexualförbrytaren 2001 förgrep sig på henne sexuellt och att hon också utsatts för misshandel och uppsåtligt tillfogat känslomässigt lidande.

Hon sa att Epstein och Maxwell antydde att han var en agent för den israeliska underrättelsetjänsten som hennes far. Båda männen är judar och har donerat stora summor till organisationer i Israel”, skriver tidningen.

Det blev uppenbart att Epstein inte bara var extremt rik utan också hade misstänkt goda kontakter, mer än alla de andra mäktiga män som han umgicks med“, står det att läsa i stämningsansökan och kvinnan berättar vidare att trots att hon och Epstein spenderade nästan hela dygnen tillsammans så var det oklart vad han faktiskt gjorde i sitt arbete.

“Föll ur” lyxjakt

Robert Maxwell, brittisk tidningsmagnat och far till Epsteins traffickingkumpan Ghislaine pekades länge ut som en av Mossads agenter – även om han själv förnekade detta och ofta hotade de som förde fram anklagelserna med juridiska konsekvenser.

1991 avled han under mystiska omständigheter då han ”föll ur” sin lyxjakt till havs, och än idag spekuleras det kring huruvida dödsfallet verkligen var en olycka, ett självmord eller ett mord – möjligen utfört av just Mossad.

Robert och Ghislaine Maxwell. Montage. Foto: I. Maxwell/CC BY-SA 4.0

Robert Maxwell hade också mycket täta band till Israel och investerade också i flera israeliska företag. Efter sin död fick han en ”hjältebegravning” på Olivberget öster om Jerusalem – där ett antal tidigare högt uppsatta israeliska underrättelsechefer, premiärministern och presidenten närvarade.

“Inte omöjligt”

Granskande journalister som följt Robert Maxwells fall menar att ”det inte är omöjligt att även Epstein hade kopplingar till (den israeliska underrättelsetjänsten). Men några klara bevis för detta har ännu inte presenterats.

Jeffrey Epstein hittades död under mystiska omständigheter i sin fängelsecell 2019 kort innan rättegången skulle inledas. Även detta dödsfall har blivit föremål för otaliga teorier och spekulationer kring huruvida det verkligen handlade om ett självmord – eller om sexualförbrytaren i själva verket blev mördad.

Ghislaine Maxwell avtjänar just nu ett 20 år långt fängelsestraff för att bland annat ha rekryterat tonårsflickor som sedan utsattes för olika former av sexuella övergrepp.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!