Storbritanniens utträde ur EU

EU och Storbritannien överens om Brexit-plan

Under måndagen meddelade Europeiska unionen och Storbritannien att de två parterna kommit överens om en plan för Storbritanniens utträde ur EU.

I snart ett år har förhandlingar mellan EU och Storbritannien pågått febrilt för hur det brittiska utträdet ur EU ska se ut. Förhandlingarna tycktes inte ha burit frukt, fram tills måndagen.
EU:s chefsförhandlare Michel Barnier och Storbritanniens Brexit-minister David Davis meddelade på en gemensam presskonferens under måndagen att parterna nått en överenskommelse i frågan. David Davis menar att överenskommelsen är ett “avgörande steg” för Storbritanniens EU-utträde och tillade att Storbritannien kommer att börja ett nytt liv utanför EU, rapporterar BBC.

Den fråga som EU och Storbritannien ännu inte kunnat komma överens om gränsen mellan Nordirland – som tillhör Storbritannien – och Irland.

Storbritannien planerar att börja lämna EU den 29 mars 2019 och träda ur officiellt ur unionen i december 2020.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!