MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

EU-chef hoppas på massvaccinationer före jul: “Medlemsländerna måste göra sig redo”

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 25 november 2020
- av Isac Boman
EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Trots pandemiöverdrifterna hoppas EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen på att de första européerna ska injiceras med coronavaccin om mindre än en månad, och uppmanar nu medlemsländerna att ”göra sig redo” för omfattande vaccinationsprogram.

– Medlemsländerna måste göra sig redo. Vi pratar om miljontals nålar, kylkedjor, vaccinationscentraler, utbildad personal. Allt måste vara redo, säger hon enligt AP News.

Trots att seriösa experter konstaterat att den så kallade coronapandemin i praktiken varit över sedan juni, vill Von der Leyen samtidigt att de europeiska länderna inte heller ska ta massvaccinationer som ursäkt för att slappna av och lätta på sina hårda restriktioner – utan varnar nu istället för en påstådd ”tredje våg” av viruset som hon menar förväntas komma efter julen.

Otaliga läkare och medicinska experter har påtalat att fungerande och billiga botemedel mot covid-19 funnits tillgängliga under lång tid bland annat i form av hydroxiklorokinbaserad behandling. EU-etablissemanget har liksom många andra ansvariga politiker och mainstreammedia samtidigt vägrat att överväga någon annan riktning än att ta fram ett helt nytt vaccin i samarbete med läkemedelsindustrin.

EU-chefen beskriver enligt samma narrativ vaccinet som ”ljuset i tunneln” och kräver nu att EU-länderna förbereder sina logistiska kedjor för att kunna hantera stora antal coronadoser som ska distribueras till vårdinrättningar och sedan ges till ländernas befolkningar. Hela processen hoppas hon kunna vara igång redan innan jul.

Sedan tidigare har EU tecknat avtal med sex potentiella vaccintillverkare och arbetar nu på ett sjunde kontrakt. Kontrakten gör det möjligt för EU att köpa in 800 miljoner doser – fler än antalet medborgare i unionen som bara är omkring 460 miljoner.

Så sent som i tisdags tecknades ett kontrakt med vaccintillverkaren Moderna om 160 miljoner doser av ett experimentellt och kontroversiellt vaccin innehållande genetiskt material och vars långsiktiga effekter är ytterst oklara. Detta vaccin konstaterades så sent som i augusti orsaka negativa effekter hos 80 procent av testpersonerna när vaccinlobbyisten Bill Gates, som haft en ledande roll i vaccinutvecklingen, pressades i en intervju med CBS.

– Det som räknas är vaccinationer, menar von der Leyen och understryker vidare att de repressiva åtgärder som satts in i EU-länderna under pandemin måste fortsätta respekteras av medborgarna.

– Vi måste lära oss av sommaren och inte göra samma misstag igen. Att slappna av för mycket riskerar att vi slås av en tredje våg efter julen, hävdar EU-toppen och konstaterar att den inkommande julen kommer att bli ”annorlunda” för medborgarna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend