CNN-profilen: “Icke-vaccinerade ska frysas ut av nära och kära”

Coronarepressionen

publicerad 10 maj 2021
- av Markus Andersson

CNN:s programledare Michael Smerconish anser inte att den amerikanska coronarepressionen är hård nog och efterlyser att amerikaner undviker och fryser ut vänner som inte låter sig injiceras med något av covidvaccinerna.

I ett segment i sin tv-show “Smerconish” lyfter programledaren fram ett förslag som lagts fram av åklagaren Michael Stern i USA Today som går ut på att med alla tillgängliga medel få fler människor att vaccinera sig – oavsett hur negativt inställda de är till de kontroversiella injektionerna.

– Vi måste undvika människor, vi måste undvika människor så att de vaccinerar sig, säger Smerconish och hänvisar till Sterns idéer.

Han menar bland annat att det vore positivt om företag tvingar sina anställda att covidvaccinera sig och vill även att detta blir ett krav för att kunna få anställning överhuvudtaget. Smerconish vill dock även gå längre än så och menar att även nära och kära bör agera och socialt frysa ut människor som inte vaccinerar sig.

– Människor borde kräva att vänner vaccineras för att de ska få vara med och grilla eller besöka födelsedagsfester – vänner låter inte vänner sprida covid, säger han i programmet.

Han lyfter också fram en enkät från sin egen hemsida där 73 procent av de svarande anser att det är hög tid att frysa ut de som vägrar att låta sig injiceras.

På sociala medier
är inte alla lika imponerade och Raheem Kassam konstaterar bland annat att människor gladeligen blir utfrysta av personer som Michael Smerconish.

Smerconish och hans likar uppmanar inte andra att frysa ut anti-vaxxers för att de bryr sig så mycket om att få människor att ta vaccinet. De skammar dem för att legitimera den brutala diskrimineringen som är att vänta framöver gentemot dem som inte tar vaccinet”, konstaterar den politiske kommentatorn Paul Joseph Watson på Summit News.

Även Donald Trump Jr har kommenterat Smerconish uttalande och uttrycker krasst att ”detta inte kommer att sluta väl”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!