Utrikes

Brodern försvarar Reading-terroristen: Britterna är rasister

Mo Saadallah kräver att brodern släpps.

Khairi Saadallah, som sitter anhållen för lördagens terrorattack i Reading – där tre personer dödades och flera skadades tas nu i försvar sin bror Mo. På Facebook skriver Mo att brodern enbart ”försvarade sig”. Han skriver även att England är ett rasistiskt land och kräver att terroristen ska släppas fri.

Det var i lördags som tre personer dödades och flera skadades allvarligt i ett knivdåd i Reading i England. Polisen har inte officiellt gått ut med gärningsmannens identitet, men källor till brittisk media har pekat ut den libyske migranten Khairi Saadallah.
Khairi tas nu öppet i försvar av hans bror ”Mo”. På Facebook skriver brodern att Khairi ”enbart försvarade sig”. Han kallar även England ett ”rasistiskt land” och kräver "frihet" för terroristen och kommer med implicita hot. I ett annat inlägg angående terrorattacken kallar han britterna för ”hundar” och ”barn av haram” - arabiska för synd eller förbjudet.

På Mos Facebookprofil kan man även hitta jihadistinspirerade bilder och han tycks hysa ett starkt förakt och hat mot Storbritannien och dess befolkning i allmänhet.

Khairi är inte den första libyern som genomfört dödliga terrordåd i Storbritannien. 2017 sprängde sig Salman Abedi under en konsert i Manchester. Dådet resulterade i ett tjugotal döda och över hundra skadade, varav många barn.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!