Utrikes

Tre döda i terrordåd i Reading – libysk migrant pekas ut som gärningsman

Khairi Saadallah pekas ut som terroristen i Reading.

Under lördagskvällen blev tre personer dödade och ytterligare tre människor allvarligt skadade i ett knivdåd i Reading i England. Attentatet utreds som ett terrordåd och en libysk migrant har pekats ut som misstänkt gärningsman.

Händelsen ägde rum vid 20-tiden i en park i Reading, ungefär sju mil väster om London. Tre personer dödades och åtminstone tre skadades allvarligt, varav en ska nu ha fått lämna sjukhuset. På söndagen bekräftade brittisk polis att man kommer att utreda händelsen som ett terrordåd.
Vittnen beskriver hur en man som gick från grupp till grupp och knivhögg människor som fikade och socialiserade i parken. Tidigare på dagen hölls en Black lives matter-demonstration i Reading, men polisen har dementerat att attacken skulle ha med manifestationen att göra.

En 25-årig misstänkt gärningsman har gripits. Polisen har inte gått ut med hans identitet, men källor till brittisk media har pekat ut Khairi Saadallah – en libysk migrant. Saadallah ska ha varit känd av brittisk säkerhetspolis, men så sent som förra året bedömdes risken att han skulle begå terrordåd som låg.

Den libyska mannen ska ha sökt asyl i Storbritannien 2012, eftersom han hade uttryckt en rädsla för islamister i hemlandet. Under sin tid i England ska han även ha suttit i fängelse i 12 månader för en rad olika brott.

Motivet till knivattacken är ännu inte klarlagt och enligt Saadallahs kusin ska gärningsmannen ha konverterat till kristendom för tre år sedan. Enligt kusinen ska han även ha en tatuering av ett kors på armen. Sandallah kommer även att undersökas för att se om han lider av någon djupare psykisk störning.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!