Utrikes

Brittisk pedofil dödad i fängelset

Under söndagen blev en brittisk pedofil ihjälhuggen i fängelset. Mannen avtjänade ett fängelsestraff för en mängd sexbrott mot malaysiska småbarn.

Richard Huckle, 33, från Ashford, Kent, utnyttjade så många som 200 barn.
Under 2016 dömdes han till 22 livstidsdomar efter att ha erkänt 71 anklagelser om sexövergrepp mot barn, mellan sex månader och 12 år, mellan 2006 och 2014.

Han dödades under söndagen i sin cell på Full Sutton Prison, nära York.

Huckle arresterades i december 2014 på Gatwicks flygplats. Innan arbetade han som frilansfotograf och försökte tjäna pengar på sina övergrepp genom ta betalt för bilderna. När han arresterades arbetade han även på en ”handbok för pedofiler”.

På hans dator fann polisen över 20 000 bilder och filmer av hans övergrepp. Dessa spred han sedan till andra pedofiler på det så kallade dark web.

Han befann sig i Malaysia för volontärarbete. Online skrev han bland annat att ”fattiga barn är lättare att förföra än västerländska medelklass barn”.

Jag har fått jackpot, en treårig flicka som är lika lojal mot mig som en hund och ingen verkar bry sig” skröt han online.

Fängelset där Huckle dödades är ett högriskfängelse där flera av Storbritanniens farligaste och mest våldsamma fångar sitter inlåsta.

 

Källa: BBC

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!