EU-valet 2019

Brexit-partiet leder i ny mätning

Den tidigare UKIP-ledaren Nigel Farage är nu Brexit-partiets stora dragplåster

Enligt en färsk opinionsundersökning från Yougov leder Brexit-partiet inför EU-valet nästa månad.

Enligt en ny opinionsundersökning från Yougov leder det brittiska Brexit-partiet, som leds av förre UKIP-ledaren Nigel Farage, inför nästa månads val till EU-parlamentet.
Mätningen, som genomfördes före partiets lansering, visar att man lyckats samla 27 procent av väljarna bakom sig, jämfört med 22 procent för Labour och 15 procent för det konservativa partiet.

Framgången verkar till största del ske på UKIP:s bekostnad. Partiet har sedan den förra mätningen backat från 14 till 7 procentenheter.

Om det vore val idag skulle även liberaldemokraterna och prosemitiska Independent Group ta sig in i EU-parlamentet, då man har 9 respektive 6 procent av väljarna i ryggen.

 

Källa: DailyMail

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!