Utrikes

Boris Johnson: Låt Turkiet gå med i EU

Storbritannien, som i somras röstade för att lämna Europeiska unionen, vill gärna se att Turkiet blir medlemmar i unionen, enligt den brittiske utrikesministern Boris Johnson.

Vid ett statsbesök i den turkiska huvudstaden Ankara samtalade Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson med den turkiske EU-ministern Ömer Çelik.
Johnson, som varit en av de starkaste förespråkarna av Brexit, det vill säga att Storbritannien lämnar EU, annonserade något Storbritannien kommer att stödja Turkiet i deras strävan att bli medlemmar i EU.

Utspelet är häpnadsväckande i och med att Johnson tidigare opponerat sig kraftigt mot ett eventuellt turkiskt EU-medlemskap och även kallat Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan för en idiot, skriver dagstidningen The Sun.

Nigel Farage, tidigare ledare för det EU-skeptiska partiet Ukip, var en av de som reagerade mot Boris Johnsons utspel.

“En av anledningarna till Storbritannien röstade för att lämna EU var chansen att Turkiet skulle ingå i unionen. Vad håller egentligen Boris Johnson på med?”, frågade sig Farage på Twitter.

Vissa politiska experter är helt oförstående till varför Boris Johnson öppet lobbar för att Turkiet ska gå med i EU, medan andra tror att det hela är ett sätt att sabotera EU. Ett EU med Turkiet som medlem kan enligt vissa riskera att underminera hela unionen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!