Utrikes

Boris Johnson avgår som Storbritanniens utrikesminister

Boris Johnson avgår med omedelbar verkan som Storbritanniens utrikesminister och riktar stark kritik mot premiärminister Theresa May för hur hon hanterat Storbritanniens planerade utträde ur EU.

Boris Johnson blir den tredje högt uppsatta politikern i Mays kabinett som lämnar regeringen inom 24 timmar. Under gårdagen avgick Brexitministern David Davis och vice Brexitministern Steve Baker på grund av ett missnöje mot Mays planer på en “mjuk” Brexit. En mjuk Brexit innebär att Storbritannien skulle lämna EU pö om pö och inte klippa banden helt. Detta i motsats till en så kallad “hård” Brexit.




I sitt avskedsbrev riktar Boris Johnson stark kritik mot Theresa Mays planerade Brexit-deal. Enligt Johnson kommer inte Storbritannien att lämna EU på riktigt om May får bestämma.

Drömmen om Brexit är på väg att dö”, skriver Johnson i brevet som Sky News tagit del av.

Det är oklart vem som blir ny utrikesminister. Ny Brexitminister blir bostadsministern Dominic Raab.

Samtidigt hänger Theresa May löst som premiärminister. May har haft en problematisk tid som premiärminister och inte lyckats presentera en övertygande plan för hur Storbritannien ska lämna EU. Uppgifter i brittisk media gör gällande att en förtroendeomröstning mot henne kan bli aktuell.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!