Bidens ultimatum: ”Vaccinera er eller bär mask för alltid”

Coronarepressionen

publicerad 17 maj 2021
- av Isac Boman

I ett hårt kritiserat inlägg på Twitter deklarerar president Joe Biden att de amerikaner som inte låter sig injiceras med de kontroversiella coronavaccinen ska tvingas ha på sig ansiktsmask för alltid.

Reglerna är nu enkla: vaccinera dig eller ha på dig en ansiktsmask tills du gör det”, dundrar presidenten på Twitter.

Inlägget kommer kort efter att den amerikanska folkhälsomyndigheten gått ut med ett meddelande om att amerikaner som tagit vaccinet nu ”tillåts” ta av sig sina masker inomhus, skriver Summit News.

Maskerna är däremot fortsatt obligatoriska på all kollektivtrafik, flygplatser och på sjukhus, äldreboenden, fängelser och härbärgen för hemlösa – även för dem som låtit vaccinera sig.

Den politiske kommentatorn Paul Joseph Watson skriver att Joe Biden och amerikanska myndigheter skapar en ”andra klassens medborgare” av människor som av olika skäl inte kan eller vill ta vaccinen och att detta görs för att aktivt straffa gruppen.

Ironiskt nog har Biden tidigare gått ut och vädjat till allmänheten och bett dessa att bemöta maskbärande amerikaner ”med vänlighet och respekt”.

På sociala medier är många extremt kritiska till presidentens utspel och konstaterar att det är och bör fortsätta vara ett personligt val huruvida man ska ta vaccinet eller inte. och att Biden som president inte har någon moralisk rätt att straffa amerikaner som inte vill vaccinera sig.

Regeln är enkel: regeringen har ingen auktoritet att säga till mig hur jag ska leva som en privatperson och jag är inte tvingad att redogöra för min hälsa. Vi kan besegra den här auktoritära regeringen genom att välja fler ledare som Ron DeSantis”, skriver användaren Scott Presler och får medhåll av nästan 100 000 andra användare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.