Autobahn kan få hastighetsbegränsning

publicerad 13 september 2021
- av Sofie Persson
Fri fart på tyska vägar kan snart vara ett minne blott.

Fri fart på tyska vägar kan snart vara förbi. De rödgröna i Tyskland vill inför valet införa en hastighetsgräns på motorvägarna.

Flera partier i Tyskland vill inför valet den 26 september införa en fartgräns på Autobahn. Det rapporterar skattefinansierande SVT.

Tyskland är det enda landet i Europa, förutom Isle of Man, som har fri fart på sina motorvägar. Anledningen att man vill införa hastighetsbegränsningar är främst för trafiksäkerheten, men också för miljön då man menar att det blir mer utsläpp vid högre hastigheter.


Annonser:


Det är främst de rödgröna som vill få bort den fria farten, men om förslaget ska bli verklighet måste de först vinna valet och sedan ha majoritet i riksdagen som röstar för förslaget.

Redan 2019 tog man upp förslaget om hastighetsbegränsningar på Autobahn, men det röstades ner i riksdagen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.