Autobahn kan få hastighetsbegränsning

publicerad 13 september 2021
Fri fart på tyska vägar kan snart vara ett minne blott.

Fri fart på tyska vägar kan snart vara förbi. De rödgröna i Tyskland vill inför valet införa en hastighetsgräns på motorvägarna.

Flera partier i Tyskland vill inför valet den 26 september införa en fartgräns på Autobahn. Det rapporterar skattefinansierande SVT.

Tyskland är det enda landet i Europa, förutom Isle of Man, som har fri fart på sina motorvägar. Anledningen att man vill införa hastighetsbegränsningar är främst för trafiksäkerheten, men också för miljön då man menar att det blir mer utsläpp vid högre hastigheter.
Det är främst de rödgröna som vill få bort den fria farten, men om förslaget ska bli verklighet måste de först vinna valet och sedan ha majoritet i riksdagen som röstar för förslaget.

Redan 2019 tog man upp förslaget om hastighetsbegränsningar på Autobahn, men det röstades ner i riksdagen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!