Australien kommer inte följa Parisavtalet

publicerad 18 augusti 2018
Malcolm Turnbull, Australiens premiärminister.

Australien kommer inte att dra ner på utsläppen till de nivåer som sattes i Parisavtalet.

Australien skrev under föregående premiärminister Tony Abbotts styre på Parisavtalet, som bestämmer över ländernas utsläpp av växthusgaser.

Abbotts efterträdare på premiärministerposten, partikollegan Malcolm Turnbull, meddelar nu att Australien inte kommer att följa Parisavtalets regelverk om att Australien ska minska sina utsläpp med 26-28 procent till år 2030.
Utsläppsfrågan har blivit en het potatis inom den australiensiska politiken nyligen. I parlamentet finns ett starkt missnöje mot att Turnbull planerade att följa Parisavtalet. Men trots att Turnbull skrotat planerna på att sänka utsläppen i nivå med Parisavtalet finns det fortfarande ett starkt missnöje mot honom och det är mycket oklart om han kommer fortsätta vara Australiens premiärminister efter valet som väntas hållas nästa år.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!