Australien kommer inte följa Parisavtalet

publicerad 18 augusti 2018
Malcolm Turnbull, Australiens premiärminister.

Australien kommer inte att dra ner på utsläppen till de nivåer som sattes i Parisavtalet.

Australien skrev under föregående premiärminister Tony Abbotts styre på Parisavtalet, som bestämmer över ländernas utsläpp av växthusgaser.

Abbotts efterträdare på premiärministerposten, partikollegan Malcolm Turnbull, meddelar nu att Australien inte kommer att följa Parisavtalets regelverk om att Australien ska minska sina utsläpp med 26-28 procent till år 2030.


Annonser:


Utsläppsfrågan har blivit en het potatis inom den australiensiska politiken nyligen. I parlamentet finns ett starkt missnöje mot att Turnbull planerade att följa Parisavtalet. Men trots att Turnbull skrotat planerna på att sänka utsläppen i nivå med Parisavtalet finns det fortfarande ett starkt missnöje mot honom och det är mycket oklart om han kommer fortsätta vara Australiens premiärminister efter valet som väntas hållas nästa år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.