Artisterna fördömer Twitters censur av Trump

publicerad 12 januari 2021
- av Markus Andersson
Jon Cooper från Skillet fördömer hur sociala medier censurerat Donald Trump.

Frontmännen i de amerikanska banden All That Remains och Skillet fördömer de sociala mediejättarnas censur och nedstängning av Donald Trumps konton. Man menar bland annat att människor med konservativa åsikter jagas ner och tystas och att yttrandefriheten är hotad.

Många amerikaner uttryckte sin bestörtning och ilska när Twitter valde att stänga av Donald Trumps konto och flera andra sociala medieplattformar följt efter och på olika sätt censurerat presidenten.

Phil Labote, frontfigur i metalgruppen All That Remains var en av de som upprördes och i ett öppet brev till guvernören i delstaten New Hampshire skriver han att han anser att nedstängningen av Trumps konto är ren censur och ett mycket större hot mot USA än vad ”otäcka åsikter” är.


Annonser:


Han menar att det pågår en utrensning av högerorienterade åsikter från internet och att den amerikanska centralmakten är ”tyrannisk” i sitt agerande. En lösning han tänker sig om polariseringen ökar ytterligare är att USA upplöses som federation eftersom USA:s befolkning består av så många olika folk och kulturer som vill olika saker.

Jag är inte en anhängare av Donald Trump – jag röstade inte ens på honom men den här censuren utgör ett betydligt större ständigt hot än vad presidentens Twitter-konto gör”, konstaterar han.

Även Jon Cooper från Skillet fördömer censuren av Donald Trump och precis som Labote så menar han att människor med konservativa åsikter jagas, förtrycks och censureras i USA idag.

– Om Twitter har makten att censurera presidenten, vad betyder det egentligen? frågar han sig.

Han menar att även amerikaner som inte stödjer Donald Trump eller tycker att hans inlägg ofta är olämpliga är rasande över censuren eftersom man är livrädda för den oerhörda makt som Twitter och liknande aktörer har idag.

Han pekar också på hur diskursen förändrats de senaste dagarna och hur vänsterliberala medier nu allt mer högljutt kräver att högerröster tystas och censureras och hur man klumpar samman alla konservativa och högerradikaler med det lilla fåtal som använder våld.

– Det kommer bara att bli värre. För det första kommer yttrandefriheten försvinna, för det andra kommer de tolka om verkligheten och för det tredje kommer vi få radikal konformism… De ändrar definitioner av allt, våld är inte längre bara våld utan våld är även tal som kränker människor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.