Amerikanska CDC: Endast 9210 har dött av covid-19 – övriga hade andra dödsorsaker

publicerad 8 september 2020

Nya uppgifter från amerikanska myndigheter visar att endast drygt 9000 människor faktiskt dött av coronaviruset i USA, medan övriga 144 000 dödsfall som registrerats som covid-19 haft andra bakomliggande orsaker.

Den 3 mars spreds stor panik efter att en högt uppsatt WHO-chef deklarerat att coronaviruset var flera hundra procent dödligare än den vanliga influensan och menade att dödligheten låg strax under 3,5 procent av de smittade. Uttalandet möjliggjorde för hårda restriktioner och gjorde det enklare att helt eller delvis stänga ner förment fria västerländska samhällen.

Med facit på hand kan det nu dock konstateras att WHO haft fel, precis som de amerikanska experterna Anthony Fauci och Deborah Birx, som varit ansvariga för att hantera smittspridningen i USA. Fauci och Birx tog i sin tur fram en teoretisk modell där man hävdade att mer än 2,2 miljoner amerikaner kunde dö under pandemin och vädjade till president Donald Trump att stänga ner stora delar av den amerikanska ekonomin för att förhindra virusets spridning.
En uppdaterad analys visar att 153 504 människor som registrerats som bekräftat smittade hade avlidit vid månadsskiftet. Dock hade endast 6 procent av dessa eller totalt 9210 individer dött av viruset, medan det i övriga fall funnits allvarliga och livshotande sjukdomar samt hög ålder som spelat in och som lett till personernas död. 90 procent av dödsoffren bodde exempelvis på ålderdomshem och hade inte lång förväntad levnadstid kvar. Covid-19 har med andra ord visat sig ha stora likheter med vanliga influensavirus som årligen leder till högre dödstal bland äldre och sjuka.

USA:s folkhälsomyndighet CDC har sedermera i tysthet uppdaterat sin hemsida där det nu framkommer att en övervägande majoritet av de avlidna haft andra svåra sjukdomar än enbart coronavirus.

Nya Dagbladet har nyligen rapporterat om liknande uppgifter som framkommit även i Sverige genom en granskning av Region Östergötland.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!