Utrikes

al-Maliki: Saudiarabien är terrorismens vagga

Nuri al-Maliki

Nuri al-Maliki, som var Iraks premiärminister 2006-2014 och numera landets premiärminister, hävdar att den moderna terrorismen är sprungen direkt ur Saudiarabien och att Väst är medvetna om detta.

Sedan flera årtionden tillbaka har den oljerika diktaturen Saudiarabien haft goda relationer med Väst och tagit emot åtskilliga miljarder i bistånd från USA.
Men den nära relationen till Saudiarabien har också sitt pris. NyD rapporterade i höstas att USA:s förre utrikesminister tillika Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton skrivit att Saudiarabien är en av de västvänliga nationer som direkt finansierar terrorgrupper som Islamiska staten, IS.

Hillary Clintons påståenden får nu vatten på kvarnen av Iraks vice premiärminister Nuri al-Maliki, som varit premiärminister i Irak under såväl Bush- som Obamaadministrationen.
I samband med ett statsbesök i Irans huvudstad Teheran anklagade al-Maliki Saudiarabien för att stödja terrorister som IS och sade att USA och Europa är medvetna om att Saudiarabien är “terrorismens födelseplats”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!