Agenter slog till mot Washington Times-reporter

Agenter från USA:s inrikessäkerhetsdepartement (Homeland Security) har tillsammans med polisen genomfört en husrannsakan mot tidningen Washington Times prisbelönte reporter Audrey Hudson. Nu förbereder sig tidningen på att stämma myndigheterna.

publicerad 26 oktober 2013
The Washington Times nyhetsredaktion i Washington D.C.

Det var den 6 augusti i år som de federala agenterna genomförde en husrannsakan i hennes hem. Anledningen var för att man skulle kolla upp om hennes make hade en potatiskanon. Men agenterna hade inga rättigheter att beslagta Audrey Hudsons privata dokument och anteckningar, skriver Washington Times på nätet.

Tidningens chefredaktör John Salomo riktar nu skarp kritik mot myndigheterna för det som inträffat.

– Detta strider mot förutsättningarna för en fri press. Det väcker farhågor när de myndigheter som stod för beslagtagande var ett vanligt mål för reporterns arbete, säger Salomo i ett uttalande.

Washington Times kommer nu att vidta rättsliga åtgärder då man anser att agerandet från myndigheterna strider mot USA:s konstitution. Polisen i Maryland har inte velat kommentera händelsen, skriver tidningen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.