ABC-journalist skjuten i halsen i Filippinerna

publicerad 15 juni 2017

Adam Harvey, utrikeskorrespondent för australiska tv-kanalen ABC, träffades av en kula i halsen när han rapporterade i Filippinerna om striderna mellan islamistiska rebeller och regeringsstyrkor.

Händelsen inträffade på torsdagen i Marawi i södra Filippinerna. Under de senaste veckorna har delar av staden belägrats av islamistiska rebeller som är anknutna till Islamiska staten, IS.

Enligt Adam Harvey ska han ha träffats av en kula i halsen. På ett foto han publicerade på Twitter kan man se hur kulan sitter kvar strax under hans käke.

Harvey uppger att han inte är allvarligt skadad eftersom kulan missade de vitala delarna. Han säger att det kändes som att en cricketboll träffade hans hals.

– Jag böjde mig ner, vi stannade och jag öppnade bakdörren i bilen för att få lite mat och vatten när jag kände en otroligt hugg i sidan av halsen och jag föll ner på marken. Jag trodde först att jag hade träffats av splitter, säger Adam Harvey till ABC.

ABC, förkortning för Australian Broadcasting Corporation, är Australiens största public service-kanal och kan jämföras med svenska SVT och brittiska BBC.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.