Utrikes

55 till sjukhus efter norsk tunnelbrand

På måndagsförmiddagen utbröt en brand i Gudvangtunneln, belägen på norska E16 i Sogn och Fjordane. 55 personer har fått föras till sjukhus, rapporterar Dagbladet.no.

Strax efter klockan 12 på förmiddagen kom larmet om att en lastbil brann kraftigt i den 11,4 kilometer långa Gudvangtunneln. Brandröken spred sig snabbt och personer som befann sig i tunneln samtidigt som branden säger att de trodde lastbilen skulle explodera.
Branden släcktes strax efter 13-tiden men räddningspersonalen uppger att man inte vet om det fortfarande finns kvar människor i tunneln.

– Branden i tunneln släcktes 13.11. Nu jobbar brandkåren och sjukvårdare med att evakuera de människor som befinner sig i tunneln, säger Jørn Lasse Refsnes, vid Sogn och Fjordande polisdistrikt, till Dagbladet.no.

Enligt brandchefen Arvid Gilje har man evakuerat 41 personer på den ena sidan av tunneln och ytterligare 20 personer på den andra sidan.

– Det var bara tur att ingen dog. Det kunde lika gärna ha varit 40 dödsfall. Det var tur och skicklighet, säger han till Bergens Tidende.

De flesta som evakuerades fördes med ambulans till sjukhus för att undersöka om de ådragit sig några skador av brandröken. Ingen uppges ha skadats allvarligt av branden.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Norge