55 till sjukhus efter norsk tunnelbrand

publicerad 5 augusti 2013

På måndagsförmiddagen utbröt en brand i Gudvangtunneln, belägen på norska E16 i Sogn och Fjordane. 55 personer har fått föras till sjukhus, rapporterar Dagbladet.no.

Strax efter klockan 12 på förmiddagen kom larmet om att en lastbil brann kraftigt i den 11,4 kilometer långa Gudvangtunneln. Brandröken spred sig snabbt och personer som befann sig i tunneln samtidigt som branden säger att de trodde lastbilen skulle explodera.

Branden släcktes strax efter 13-tiden men räddningspersonalen uppger att man inte vet om det fortfarande finns kvar människor i tunneln.

– Branden i tunneln släcktes 13.11. Nu jobbar brandkåren och sjukvårdare med att evakuera de människor som befinner sig i tunneln, säger Jørn Lasse Refsnes, vid Sogn och Fjordande polisdistrikt, till Dagbladet.no.

Enligt brandchefen Arvid Gilje har man evakuerat 41 personer på den ena sidan av tunneln och ytterligare 20 personer på den andra sidan.

– Det var bara tur att ingen dog. Det kunde lika gärna ha varit 40 dödsfall. Det var tur och skicklighet, säger han till Bergens Tidende.

De flesta som evakuerades fördes med ambulans till sjukhus för att undersöka om de ådragit sig några skador av brandröken. Ingen uppges ha skadats allvarligt av branden.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.