Utrikes

23-årig göteborgare dödad i Syrien

Enligt obekräftade uppgifter till Göteborgs-Posten så har en 23-årig svensk man från Bergsjön i Göteborg omkommit i oroligheterna i Syrien under veckan.

Ytterligare två män från Göteborg ska enligt tidningen ha dödats under veckan som gått. Svenska utrikesdepartementet vill ännu inte bekräfta uppgifterna om att svenskar ska ha stupat i det syriska inbördeskriget.
– Vi har noterat medieuppgifter om döda svenskar i Syrien. Men situationen gör att det är svårt att få sådana uppgifter bekräftade. Vi har ingen egen kännedom eller information om dessa uppgifter, säger Viktoria Bell, vid UD:s presstjänst till Expressen.

23-åringen är född och uppvuxen i Sverige men hans familj kommer ursprungligen från Libanon. Han åkte till Syrien för att ansluta sig till rebellstyrkorna och kriga mot landets president Bashar al-Assad.

Svenska Säkerhetspolisen meddelade i våras att minst 30 islamister från Sverige åkt ner till Syrien för att ge understöd åt rebellerna i det syriska inbördeskriget.

– Det förekommer att personer reser från Sverige för att ansluta sig till våldsbejakande islamistiska extremistgrupper. Det är ett allvarligt och konkret problem, men just specifika personers bortgång i utlandet det kan jag inte beröra, säger Säpos pressekreterare, Fredrik Nilsson, till Expressen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • krig
  • rebeller
  • Syrien