23-årig göteborgare dödad i Syrien

publicerad 15 juni 2013

Enligt obekräftade uppgifter till Göteborgs-Posten så har en 23-årig svensk man från Bergsjön i Göteborg omkommit i oroligheterna i Syrien under veckan.

Ytterligare två män från Göteborg ska enligt tidningen ha dödats under veckan som gått. Svenska utrikesdepartementet vill ännu inte bekräfta uppgifterna om att svenskar ska ha stupat i det syriska inbördeskriget.

– Vi har noterat medieuppgifter om döda svenskar i Syrien. Men situationen gör att det är svårt att få sådana uppgifter bekräftade. Vi har ingen egen kännedom eller information om dessa uppgifter, säger Viktoria Bell, vid UD:s presstjänst till Expressen.

23-åringen är född och uppvuxen i Sverige men hans familj kommer ursprungligen från Libanon. Han åkte till Syrien för att ansluta sig till rebellstyrkorna och kriga mot landets president Bashar al-Assad.

Svenska Säkerhetspolisen meddelade i våras att minst 30 islamister från Sverige åkt ner till Syrien för att ge understöd åt rebellerna i det syriska inbördeskriget.

– Det förekommer att personer reser från Sverige för att ansluta sig till våldsbejakande islamistiska extremistgrupper. Det är ett allvarligt och konkret problem, men just specifika personers bortgång i utlandet det kan jag inte beröra, säger Säpos pressekreterare, Fredrik Nilsson, till Expressen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!