Attentatet i Lyon

13 skadade i bombdåd i Frankrike

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle

Ett bombdåd inträffade vid 18-tiden under fredagskvällen i centrala Lyon, Frankrike. 13 personer uppges ha skadats vid explosionen. Ingen fick livshotade skador.

Enligt Franceinfo inträffade explosionen i korsningen rue Victor Hugo och rue Sala, i närheten av inrikesministeriet i Lyon vid 17.40-tiden på fredagen. Explosionen skedde på en gågata mitt emot ett lokalt bageri. 13 personer skadades och elva stycken skall ha förts till sjukhus. Ingen fick några livshotade skador.
Gärningsmannen uppges vara i 30-årsåldern och ha setts med cykel strax innan han lämnade av en väska med en hemmagjord bomb i. Enligt fransk media skall bomben ha innehållit spikar och skruvar, men orsakat en relativt svag explosion. Gärningsmannen skall ha fångats på bild utav säkerhetskameror som polisen nu har släppt.

Gärningsmannen har ännu inte identifierats och är fortsatt på fri fot. Polisen rubricerar händelsen som ett terrorattentat.

 

Tobias Heldring

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!