13 skadade i bombdåd i Frankrike

publicerad 25 maj 2019
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle

Ett bombdåd inträffade vid 18-tiden under fredagskvällen i centrala Lyon, Frankrike. 13 personer uppges ha skadats vid explosionen. Ingen fick livshotade skador.

Enligt Franceinfo inträffade explosionen i korsningen rue Victor Hugo och rue Sala, i närheten av inrikesministeriet i Lyon vid 17.40-tiden på fredagen. Explosionen skedde på en gågata mitt emot ett lokalt bageri. 13 personer skadades och elva stycken skall ha förts till sjukhus. Ingen fick några livshotade skador.

Gärningsmannen uppges vara i 30-årsåldern och ha setts med cykel strax innan han lämnade av en väska med en hemmagjord bomb i. Enligt fransk media skall bomben ha innehållit spikar och skruvar, men orsakat en relativt svag explosion. Gärningsmannen skall ha fångats på bild utav säkerhetskameror som polisen nu har släppt.

Gärningsmannen har ännu inte identifierats och är fortsatt på fri fot. Polisen rubricerar händelsen som ett terrorattentat.

 

Tobias Heldring
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.