Utrikes

10 skolbarn döda efter Saudikoalitionens bombräd

Saudiskt stridsflyg

28 skolbarn skadades allvarligt och 10 avled efter att den Saudiledda koalitionen under lördagen bombat en skola i Jemen, uppger organisationen Läkare utan gränser.

Den av USA och flera andra västländer understödda Saudikoalitionen har sedan i fjol legat i konflikt med de shiamuslimska huthirebellerna i Jemen. Hittills har cirka 6 500 personer omkommit i konflikten, ungefär hälften av offren har varit civila.
I lördags genomförde koalitionen sin senaste bombräd mot de Iranstödda huthirebellerna. Denna gång bombades en skola i en förort till staden Sadah i nordvästra Jemen. Uppemot 10 skolbarn omkom och ytterligare 28 skadades. Enligt organisationen Läkare utan gränser var barnen mellan 8-15 år gamla, skriver Washington Post.

En talesperson för den saudiska militären har i ett uttalande sagt att man under lördagen genomförde en bombräd mot ett träningsläger för huthirebeller. Dessa uppgifter ska enligt Washington Post vara obekräftade.

Saudikoalitionen, vilken direkt utgörs av länder som Saudiarabien, Kuwait, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten och Egypten, har tidigare fått skarp kritik för sina bombräder av människorättsorganisationer som Human Rights Watch och Amnesty International.

Även USA och Storbritannien har kritiserats för försäljningen av förbjudna klusterbomber till koalitionen. Nyligen valde däremot USA att pausa försäljningen av klusterbomber till Saudiarabien.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!