Lena Hallengren: “Ett tack kan man väl få”

publicerad 1 april 2022
- av Redaktionen
Socialminister Lena Hallengren med sin spetspudel Dolly i New York.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att uppmärksamheten nu skiftats bort från den så kallade coronapandemin och massvaccineringskampanjen i Sverige uttrycker socialminister Lena Hallengren (S) besvikelse och olust inför att hon inte fått tillräckligt med uppskattning för de insatser hon gjort för svenska folket under de senaste två åren.

Hon har nu gått i exil i New York där hon uppger att hon arbetar med något som inte kan beskrivas som något annat än en sorgeprocess.

När Sveriges socialminister Lena Hallengren kom till sin post hade hon många visioner om hur hon skulle göra Sverige till ett bättre land. Hennes idéer bestod bland annat av att socialt distansera människor, hindra dem från att träffa sina släktingar och vänner samt att tvinga dem att ta experimentella sprutor från Big Pharma för att få fortsätta vara en del av samhället.

Under de senaste två åren har jag lagt ner hela min själ i att göra som jag blivit tillsagd, errm… jag menar… genomföra mina helt egna idéer för att göra Sverige till ett så blomstrande land som möjligt. Men tydligen har mina ansträngningar varit förgäves. Jag har inte ens fått ett tack! säger hon i ett framträdande i den nya budgetsatsningen Political Pringles (sv. ung. “politikerpinglor”).

Även Nya Dagbladet var på plats för att ställa några frågor till det politiska stjärnskottet. Intervjun startade lite trögt då socialministern och vår praktiserande USA-korrespondent tog sin tid för att hitta varandra.

 

Hallengren hann sedermera hursomhelst berätta lite mer om några kval som hon kämpar med i exilen.

Visst, jag förstår att det är mycket som händer i världen just nu. Men ett litet tack kan man väl få? Man kunde väl åtminstone förväntat sig att Ygeman hörde av sig, men han ligger bara hemma och sover på dagarna. Å andra sidan behöver han ju mycket sömn då han är så trött, konstaterar socialministern.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu håller jag på med en skiss på hur vi kan tvångsvaccinera alla medborgare – barn som vuxna, men just nu får jag intryck av att folk inte ens är intresserade av mina idéer. Jag känner mig rådvill helt enkelt, säger Hallengren med sorgsna och nedslagna ögon.

Dock ser hon ett kommande ljus i tunneln med World Economic Forums nästa möte i Davos där hon bland annat ska få träffa ultraglobalisten Klaus Schwab.

Jag har alltid gillat tyska karlar med hår på bröstet och teknokratiska böjelser, säger hon och ser något muntrare ut.

Hon tillägger att det ska bli roligt att träffa Kanadas premiärminister Justin Trudeau som “haft det tufft med både lastbilar och nazister den senaste tiden”.

Och allt detta trots att han bara försökt att rädda sitt land från detta elaka virus. Precis som jag! avslutar Hallengren.

Enligt obekräftade rykten ska Lena Hallengren kort efter tv-inspelningen ha sökt sig till en ungdomsmottagning “på grund av abstinensbesvär”. Nya Dagbladet kommer under dagen att försöka besöka henne på det misstänkta boendet. Fortsättning följer.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!