Här hånar Bill Gates motståndare till masktvång

Coronarepressionen

publicerad 23 februari 2022
- av Redaktionen

Under årets upplaga av säkerhetskonferensen i München passade globalisten och vaccinlobbyisten Bill Gates på att håna människor som inte vill tvingas att bära ansiktsmask och jämförde maskerna med att ha på sig byxor.

I många av världens länder har medborgare bötfällts eller på andra sätt straffats eller exkluderats ur samhället om de av olika skäl valt att inte bära ansiktsmask.
Vanliga anledningar till att människor inte vill bära masker är bland annat att det upplevs mycket svårt att andas i dem eller att personer ifrågasätter vilken nytta maskerna faktiskt gör för smittspridningen.

På en fråga om mångmiljardärens egna tankar om masker väljer Bill Gates dock att inte bara avfärda motståndet mot maskerna utan även häckla de som inte vill bära dem.

– Det är intressant, vad är egentligen nackdelarna med att bära mask? Jag menar det måste vara tufft, du måste ju ha på dig byxor. Det här är hårda bud, de här samhällena är så grymma, varför tvingar de dig att bära byxor? Jag försöker lista ut det, säger han i sarkastisk ton och möts av skratt från intervjuaren som tillägger att hon är glad att Gates har sina byxor på sig.

Många är dock mycket negativa till Gates sätt att förlöjliga kritiker av den förda coronapolitiken och på sociala medier frågar sig flera användare varför Gates själv inte väljer att ha på sig någon ansiktsmask under konferensen – om det inte finns några som helst nackdelar med dem.

Andra menar att ansiktsuttryck och identifiering av röster är extremt viktiga delar i hur vi människor kommunicerar och att särskilt barn drabbas mycket hårt när de inte längre kan se ansiktena på personer de söker kontakt med.

Kanske skulle Bill fråga människor med talsvårigheter, döva och de som har svårt höra. Samtidigt kan han ju prata med barnpsykologer om vikten av att små barn ser ansikten när de lär sig sociala ledtrådar och hur man kommunicerar”, kommenterar en annan.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.