Miljö

Visselblåsare: Rapport om global uppvärmning manipulerades

Publicerad 7 februari 2017

Klimatkonferensen i Paris

En visselblåsare inom National Oceanic and Atmospheric Administration har avslöjat att en studie om den påstådda globala uppvärmningen innehöll missvisande data. Detta berodde på att man ville få studien klar inför klimatkonferensen i Paris 2015.

Det är den brittiska dagstidningen Daily Mail som talat med John Bates, en högt uppsatt forskare inom den amerikanska myndigheten National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), som säger att myndigheten frångick sina regler i en studie som sades visa att den globala uppvärmningen pågick i en snabbare takt än forskare tidigare trott.

Enligt John Bates ska myndigheten ha använt missvisande och overifierad data för att göra studien så spektakulär som möjligt. Bland annat för att den skulle komma ut i samband med klimatkonferensen i Paris 2015, där den också diskuterades och nämndes av flera världsledare.
Nya Dagbladet har sedan tidigare skrivit om den omtalade studien och om hur Republikanerna i det amerikanska representanthuset velat utreda National Oceanic and Atmospheric Administrations tilltag.

National Oceanic and Atmospheric Administration har inte kommenterat John Bates anklagelser om att myndigheten ska ha använt sig av missvisande data.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!