Miljö

Venezuela tar USA-ägda oljeriggar i beslag

Två oljeriggar som ägs av det Houston-baserade företaget Superior energy service har tagits i beslag av Venezuelas regering. Nu lämnas riggarna över till ett statligt venezuelanskt oljebolag.

Foto: AlejandroAndres/CC BY 2.0
Foto: AlejandroAndres/CC BY 2.0

En domare i landet tog beslutet på tisdagen att oljeriggarna ska skötas av statliga PDVSA. Företaget ställer sig bakom domslutet och hävdar att det är av betydelse för den sydamerikanska nationens utveckling och välfärd, enligt ett domstolsbeslut som nyhetsbyrån AP tagit del av.
Landets president Nicolas Maduro har ännu inte kommenterat händelsen. Maduro beskrivs som en mjukare variant till Venezuelas framlidne president, den karismatiske Hugo Chavez. Det här kan mycket väl vara det första steget för Maduro att anamma Chavez taktik.

PDVSA har inte heller valt att ge några kommentarer till AP om händelsen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!