Miljö

Utrotningshotad tigerstam har fördubblats i Nepal

Den bengaliska tigern frodas i Nepals djungel

På bara nio år har antalet tigrar i Nepal fördubblats. Orsaken sägs bland annat vara den nepalesiska statens djurskyddsreformer.

2009 fanns det endast 121 bengaliska tigrar i Nepals djungel. 2018, nio år senare, har tigerstammen nästan fördubblats till 235 tigrar, vilket är positivt för den biologiska mångfalden, särskilt eftersom den bengaliska tigern klassas som “utrotningshotad” av Internationella naturvårdsunionen, IUCN.
Bakom ökningen av tigerstammen finns djurskyddsreformer från den nepalesiska staten. 2010 kom ett flertal länder med tigerstammar, däribland Nepal, överens om att arbeta för att fördubbla respektive lands tigerpopulation till år 2022, rapporterar AP.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!