Miljö

Utrotningshotad tigerstam har fördubblats i Nepal

Den bengaliska tigern frodas i Nepals djungel

På bara nio år har antalet tigrar i Nepal fördubblats. Orsaken sägs bland annat vara den nepalesiska statens djurskyddsreformer.

2009 fanns det endast 121 bengaliska tigrar i Nepals djungel. 2018, nio år senare, har tigerstammen nästan fördubblats till 235 tigrar, vilket är positivt för den biologiska mångfalden, särskilt eftersom den bengaliska tigern klassas som “utrotningshotad” av Internationella naturvårdsunionen, IUCN.

Bakom ökningen av tigerstammen finns djurskyddsreformer från den nepalesiska staten. 2010 kom ett flertal länder med tigerstammar, däribland Nepal, överens om att arbeta för att fördubbla respektive lands tigerpopulation till år 2022, rapporterar AP.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar

Nepal vill stoppa sexuellt våld genom att blockera... Nepal har blockat 24 000 porrsidor efter att landet plågats av brutalt sexuellt våld. Den asiatiska nationen Nepals r...
Länsstyrelsen övertar djurärenden från Polismyndig... Från den 1 juni kommer vissa av Polismyndighetens arbetsuppgifter med djur att flyttas till länsstyrelserna. Förändring...
Regeringen lanserar ny djurskyddslag Nyligen lade regeringen ett förslag om en uppdaterad och moderniserad djurskyddslag till lagrådsmyndigheten. "Den nya...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!