Miljö

Sockerrör kan minska koldioxidutsläppen

Etanol gjord på sockerrör i Brasilien skulle kunna minska de globala koldioxidutsläppen med så mycket som 5,6 procent, enligt en ny studie i tidskriften Nature Climate Change.

Brasilien är världens näst största etanolproducent efter USA. Den amerikanska etanolen kritiserats för att den görs av majs och kan påverka den globala matförsörjningen.

Men enligt forskarna kan den ersättas med etanol från Brasilien. Detta utan att drabba varken livsmedelsproduktion eller andra miljömål.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar

Brasiliens största tidning slutar med Facebook Folha de S Paulo, Brasiliens mest lästa tidning, annonserade nyligen att man slutar att publicera material på Facebook. ...
Koldioxidutsläpp är tillskott – kol är ursprunglig... Förbränning av kolhaltiga bränslen (kolväten) genererar vattenånga, koldioxid och andra restprodukter. Ju effektivare fö...
Uppgörelse om utsläppshandel klar EU-länderna och EU-parlamentet har nått en viktig överenskommelse om ett system för utsläppshandel primärt gällande koli...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!