SMHI utfärdar kraftigaste varningen för extremt höga temperaturer

publicerad 15 juli 2018

SMHI har gått ut med en klass-två-varning, den kraftigaste varningen för höga temperaturer, i östra Svealand.

Enligt SMHI kommer temperaturen att ligga på 30 grader eller mer de kommande fem dagarna. Detta gör att man uppgraderar den tidigare utfärdade klass-ett-varningen till en klass-två-varning, som är den kraftigaste varningen SMHI har för höga temperaturer.

På sin hemsida skriver SMHI att ”till åtminstone onsdag väntas den maximala dagstemperaturen på många håll bli 30 grader eller högre” i ett flertal län i östra Svealand. De områden som berörs av varningen är Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Västmanlands län och Örebro län.

SMHI utfärdar även en skogsbrandsvarning för de områden som berörs av hettan.

Samma dag som SMHI går ut med sin starkaste temperaturvarning presenterar regeringen ett krispaket till lantbrukare som drabbas av värmeböljan. Dessa kommer att få kompensation från staten för torkan, säger jordbruksminister Sven-Erik Bucht till Ekot.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.