Släppte ut koldioxid för att segla Greta Thunberg från USA

publicerad 2 december 2019
Nikki Henderson.

De brittiska tidningarna The Times och Daily Mail rapporterar om den världskända seglerskan Nikki Henderson, som flög över Atlanten för att hjälpa Greta Thunberg att segla över Atlanten tillbaka till Europa.

Hendersons flygresa från Europa till USA skall ha förorsakat koldioxidutsläpp motsvarande två till tre ton, vilket är lika mycket som man avsåg att spara med Thunbergs seglats.

Summan utsläpp/besparingar blir därmed i stort sett plus minus noll.


Annonser:


Greta Thunberg bad i november om hjälp med att segla från Amerika till klimatkonferensen i Spanien. Niki Henderson, som säger sig beundra Thunberg, erbjöd sig då att segla katamaranen ”La Vagabonde” över Atlanten.

Även vid Greta Thunbergs segling i västlig riktning tidigare i höst, räknade man ut att besättningarnas transatlantiska flygresor i stort sett genererade lika mycket – eller till och med mer – koldioxid som man avsåg att spara.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.