Klimatdebatten

Släppte ut koldioxid för att segla Greta Thunberg från USA

Nikki Henderson.

De brittiska tidningarna The Times och Daily Mail rapporterar om den världskända seglerskan Nikki Henderson, som flög över Atlanten för att hjälpa Greta Thunberg att segla över Atlanten tillbaka till Europa.

Hendersons flygresa från Europa till USA skall ha förorsakat koldioxidutsläpp motsvarande två till tre ton, vilket är lika mycket som man avsåg att spara med Thunbergs seglats.
Summan utsläpp/besparingar blir därmed i stort sett plus minus noll.

Greta Thunberg bad i november om hjälp med att segla från Amerika till klimatkonferensen i Spanien. Niki Henderson, som säger sig beundra Thunberg, erbjöd sig då att segla katamaranen "La Vagabonde" över Atlanten.

Även vid Greta Thunbergs segling i västlig riktning tidigare i höst, räknade man ut att besättningarnas transatlantiska flygresor i stort sett genererade lika mycket – eller till och med mer – koldioxid som man avsåg att spara.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!