Miljö

MP vill förbjuda bensin- och dieselförsäljning i hela Stockholm

Miljöpartiet vill förbjuda försäljning av fossila bränslen i Stockholm från och med 2030.

Det är i Miljöpartiet Stockholms valmanifest som det radikala förslaget framkommer. All försäljning av fossila drivmedel, såsom bensin och diesel, ska förbjudas i Stockholms stad från och 2030, skriver StockholmDirekt.

Miljöpartiet har åtskilliga gånger sagt att fossila bränslen skyndar på den så kallade globala uppvärmningen. Ett fossilfritt Stockholm är en av åtgärderna som partiet vill genomföra för att komma tillrätta med problemet.

– Vi har ett mål att Stockholm ska var fossilbränslefritt år 2040. Och då är det helt rimligt att det inte heller ska gå att tanka fossila bränslen i staden, inte bara inom tullarna. Klimatarbetet går långsamt och Stockholm har chans att vara i framkant jämfört med övriga världen, därför vill vi att Stockholm tar på sig ledartröjan och visar var skåpet ska stå, säger miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP) till StockholmDirekt.

Liknande artiklar

Klimatfrågan somnade in i valrörelsen I SVT:s valplatsundersökning frågades väljarna vilka frågor som påverkat dem mest i valet av parti? Detta är vad väljarn...
Miljöpartiet och Fi föreslås samarbeta för att kla... När valet närmar sig riskerar både Miljöpartiet och Feministiskt initiativ att hamna utanför riksdagen. Nu föreslår två ...
Miljöpartipolitiken leder till skenande utsläpp av... Under den gångna mandatperioden har Miljöpartiet lett Socialdemokraterna likt en tjur med ring i näsan från det ena meni...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!