Miljö

Miljörevisor: ”Det finns inga miljöbilar”

Miljörevisorn Anders Welin sa upp sig efter 30 år i tjänsten, rapporterade Aktuell Hållbarhet. Nu ska han skriva en bok om varför det går som det går med klimatet.

– Det är en stor omställning från att ha jobbat som revisor i 34 år, men utan den erfarenheten hade det inte varit möjligt. Det hade inte heller varit möjligt utan min fru som familjeförsörjare, säger han.
Några månader efter att han slutade på revisionsbyrån PwC äntrar han scenen på en konferens i Energimyndighetens regi. Han talar då under rubriken "Det finns inga riktiga miljöbilar" och det som har fört honom dit är en debattartikel där han skriver: "Kräv att biltillverkarna redovisar utsläppen från hela bilens livscykel, inte bara utsläppen som kommer ur avgasröret."

Jag skulle skriva ett kapitel i boken om hur man ska välja den mest miljövänliga bilen. I min research gick jag ner mig fullständigt i träsket av livscykelanalyser och kom fram till att det inte finns några miljöbilar, utan att även elbilar kan ha stor klimatpåverkan, säger han vidare till Aktuell Hållbarhet.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!