Manifestation för biologisk mångfald

publicerad 31 maj 2017

Den 22 maj var det den internationella dagen för biologisk mångfald. Cirka 70 aktiviteter arrangerades runt om i landet.

”Biologisk mångfald är den mest överskridna av våra planetära gränser. Många arter hinner utrotas innan vi ens upptäckt dem och man räknar med att det utrotas upp till 100 arter om dagen”, skriver Erik Hansson, som står bakom sajten Natursidan.se.

Tillsammans med biologen Rebecka Le Moine var han initiativtagare till att lyfta upp och samla aktiviteter som skulle äga rum. På Norrmalmstorg i Stockholm hölls en tyst minut för utrotade arter.


Annonser:


Även Miljöpartiet uppmärksammade dagen. Bland annat genom att meddela att ett skogspolitiskt program presenteras på kongressen.

– Med hyggesfria skogsbruksmetoder kan vi bruka skogen samtidigt som det finns kvar både för djur, växter och friluftsliv. Det är viktigt att understödja det växande intresse som finns hos många skogsägare, säger Stina Bergström (MP).

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.