Miljö

Manifestation för biologisk mångfald

Den 22 maj var det den internationella dagen för biologisk mångfald. Cirka 70 aktiviteter arrangerades runt om i landet.

“Biologisk mångfald är den mest överskridna av våra planetära gränser. Många arter hinner utrotas innan vi ens upptäckt dem och man räknar med att det utrotas upp till 100 arter om dagen”, skriver Erik Hansson, som står bakom sajten Natursidan.se.
Tillsammans med biologen Rebecka Le Moine var han initiativtagare till att lyfta upp och samla aktiviteter som skulle äga rum. På Norrmalmstorg i Stockholm hölls en tyst minut för utrotade arter.

Även Miljöpartiet uppmärksammade dagen. Bland annat genom att meddela att ett skogspolitiskt program presenteras på kongressen.

– Med hyggesfria skogsbruksmetoder kan vi bruka skogen samtidigt som det finns kvar både för djur, växter och friluftsliv. Det är viktigt att understödja det växande intresse som finns hos många skogsägare, säger Stina Bergström (MP).

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!