Här vindsurfar måsen – på en annan mås

publicerad 19 februari 2022
- av Sofie Persson

Djurriket kan vara fascinerande, vackert och gåtfullt. Ibland måste man dock bara rynka på ögonbrynen och ställa frågan: Vad är det djuren egentligen håller på med? Det är minst sagt frågan med den här måsen som beslutade sig för att vindsurfa på sin måskompis.

Videon på måsen ifråga, som till synes verkar vindsurfa på en annan mås, har spridits på sociala medier sedan april förra året. Den ska vara filmad i Holland av en användare på Twitter som kallar sig buitengebieden, enligt sajten 100 Indy. Det nio sekunder långa klipper verkat dock vara nertaget från användarens profil, men cirkulerar fortfarande på nätet där det har miljontals visningar.

Frågorna är många om det här klippet. Var måsen trött och behövde vila? Varför inte vila på hustaket intill? Vad tycker egentligen måskompisen om det hela? Om inte annat ser båda oförskämt nöjda ut, vilket skulle kunna tyda på att detta handlade om någon form av uppvisning för övriga måsvänner.

 Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.