Grönt ljus för solenergi i Brasilien

publicerad 17 december 2015

Brasilien har gjort sin entré inom solcellsanläggningar, rapporterar schweiziska Romandie News. 31 solcellsparker är planerade, landets första storskaliga.

Traditionellt har Brasilien varit mycket beroende av sina vattenkraftverk för energi. Vattenbristen har dock lett till att det brasilianska energibolaget Aneel har börjat tänka om. I åtta decennier har torkan pågått och under de senaste tre åren har vattenreservoaren tömts. De 31 nya solcellsanläggningarna kommer att ha en kapacitet på 1048 megawatt.

Detta initiativ har signalkaraktär, poängterar Maricio Tolmasquim, ansvarig för Brasiliens statliga energiforskningsbolag EPE (Empresa de Pesquisa Energética), inte bara därför att det markerar Brasiliens entré inom sektorn utan därför att det rör sig om ett energislag som är den mest konkurrenskraftiga idag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.