Frankrike förbjuder bensinbilar 2040

publicerad 22 juli 2017

Det kommer att bli olagligt att sälja bensin- och dieseldrivna fordon i Frankrike från och med 2040, lät landets nya miljöminister Nicolas Hulot meddela i förra veckan.

Samtidigt förbjuds alla nya projekt som använder bensin, gas, eller kol. Landet ska även bli koldioxidneutralt till 2015. Hulot ser åtagandet som en ”veritabel revolution”, och menar att det blir svårt för biltillverkarna, men att Frankrikes industri är väl utrustad för övergången.

Norge har som mål att bara tillåta elbilar eller laddhybrider 2025, och flera andra länder har diskuterat förbjud för bilar som drivs av förbränningsmotorer, men utan att ännu ha antagit några konkreta åtgärder, skriver The Guardian.

Annons:Bloomberg New Energy Finance förutspår att 54 procent av de lätta fordonen som säljs 2040 kommer att vara eldrivna. Det innebär en minskning av oljeanvändningen med åtta miljoner fat om dagen, men en femprocentig ökning av elkonsumtionen.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.