Fler miljöbilar på svenska gator

publicerad 12 januari 2015

Under perioden januari-juli har antalet laddbara fordon i Sverige ökat med 2 592. Det motsvarar en ökning på 80 procent, enligt siffror från Power Circle. Endast under juli ökade beståndet med 374 fordon.     

– Det är glädjande att vi för femte månaden i rad har en rekordhög ökningstakt för de laddbara fordonen. Som jag understrukit flera gånger tidigare leder denna ökningstakt till att supermiljöbilspremien snart tar slut. Min gissning är att pengarna är slut lagom till valet. Utan besked från regeringen om ytterligare medel skapas onödig osäkerhet, säger Olle Johansson, VD Power Circle.

Enligt statistiken är de vanligaste elbilarna Renault Kangoo (601 fordon) och Nissan Leaf (566) medan topplatserna för laddhybrider innehas av Mitsubishi Oudander (1 441) och Toyota Prius (972). 84 procent av de laddbara fordonen ägs av juridiska personer, vilket är en trend som håller i sig, skriver Power Circle.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.