Djurrättsaktivister förstörde viltstängsel

publicerad 9 mars 2020

En grupp anonyma ”djurrättsaktivister” har rivit ned delar av ett viltstängsel längs den tysk-danska gränsen, med motiveringen att skapa ”fri rörlighet för alla levande varelser”.

Dådet ägde rum i slutet av februari. Gruppen rev ned 22 meter av ett vildsvinsstängsel, vars främsta funktion är att stoppa afrikansk svinpest från att komma in i Danmark. Delar av stängslet hängdes sedan upp i fyra närliggande orter, däribland rådhusplatsen i Kiel. De hängde även upp en förklaring till varför de utförde aktionen:

Dess syfte är officiellt att stoppa spridningen av afrikansk svinpest för att skydda den danska grisindustrin. Men det som gör grisindustrin sårbar för smittan är industriellt jordbruk och att viruset sprider sig snabbt genom långa transporter av kött och djur.

Gruppen påstår även att andra djur skadar sig på stängslet och att hela idén bygger på en nationalistisk ideologi.

Det saboterade stängslet blev färdigt i december förra året. I början av februari anordnades en stor demonstration mot det utanför den nordtyska staden Flensburg.

Dådet är polisanmält.

 

Källa: ATL
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.