Colombias domstol beordrar regeringen att skydda Amazonas

publicerad 17 april 2018

Högsta domstolen i Colombia beordrade nyligen landets regering att vidta åtgärder för att skydda regnskogen Amazonas från ytterligare avskogning.

Cirka en tiondel av Amazonas totala yta finns i Colombia. För att kunna skydda regnskogen krävs det enligt Colombias högsta domstol ”brådskande åtgärder”.

Det är uppenbart, trots många internationella åtaganden och regler… att den colombianska staten inte har tagit upp problemet med avskogning i Amazonas på ett effektivt sätt”, heter det i ett uttalande från högsta domstolen.

Den colombianska högsta domstolen har bland annat gett Amazonas samma status och rättigheter som en människa, vilket stärker skyddet mot avskogning och annan förstöring av regnskogen, skriver The Independent.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.