Miljö

Colombias domstol beordrar regeringen att skydda Amazonas

Högsta domstolen i Colombia beordrade nyligen landets regering att vidta åtgärder för att skydda regnskogen Amazonas från ytterligare avskogning.

Cirka en tiondel av Amazonas totala yta finns i Colombia. För att kunna skydda regnskogen krävs det enligt Colombias högsta domstol “brådskande åtgärder”.
Det är uppenbart, trots många internationella åtaganden och regler… att den colombianska staten inte har tagit upp problemet med avskogning i Amazonas på ett effektivt sätt”, heter det i ett uttalande från högsta domstolen.

Den colombianska högsta domstolen har bland annat gett Amazonas samma status och rättigheter som en människa, vilket stärker skyddet mot avskogning och annan förstöring av regnskogen, skriver The Independent.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!