Brittisk förslag: Avgift på pappersmuggar

publicerad 18 januari 2018

Att köpa dryck i pappersmugg kan bli dyrare i Storbritannien. En kommitté bestående av parlamentsledamöter uppmanar nämligen landets regering att införa en avgift på drygt tre kronor. Det rapporterar SVT Nyheter.

Efter att allt fler länder infört en avgift på plastpåsar och på så sätt lyckats minska plast som slängs vill nu Storbritannien gå vidare med en annan miljöbov. Syftet är att minska användningen av pappersmuggar och att använda pengarna för att kunna uppgradera återvinningscentraler.

I Storbritannien slängs det årligen 2,5 miljarder pappersmuggar, tillräckligt för att sträcka sig fem och ett halvt varv runt jordklotet. Nästan ingen av dessa återvinns och en halv miljon hamnar på gatorna varje dag. Pappersmuggstillverkarna och distributörerna har inte gjort något för att lösa det här och regeringen har suttit passiva”, skriver Mary Creagh, brittisk parlamentsledamot för Labour, i en kommentar till förslaget.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.